Skip to main content

Wat is car detailing?

De term ‘car detailing’ omvat het proces van grondig reinigen, restaureren (zoals bv. lakcorrectie/polieren) en afwerken van een voertuig, met als doel deze terug in absolute showroomstaat te brengen. Alle hoekjes en kantjes worden letterlijk tot in de details aangepakt. Zowel het interieur als het exterieur kunnen worden behandeld.

Traditionele autopoetsbedrijven en carwashes hebben als doel zoveel mogelijk wagens in zo weinig mogelijk tijd te poetsen. Hoewel deze diensten over het algemeen eenvoudige taken verrichten, veroorzaken zij vaak lakschade, waskrassen en andere imperfecties door onjuiste wastechnieken.

In tegenstelling tot deze bedrijven, stellen wij kwaliteit boven kwantiteit. Bij Vermijl Car Detail herstellen we deze schade en streven we naar perfectie. We behalen het allerbeste resultaat door het gebruik van de beste materialen, producten en technieken.

Wat zijn swirls/swirl marks?

Swirls of swirl marks zijn simpelweg super fijne krasjes in de lak. Ze worden meestal veroorzaakt door de wagen af te vegen met een droge handdoek (meestal als het stoffig is) of door incorrecte wastechnieken. Swirls vallen vaak het meest op bij zwarte of donkere wagens, dit komt omdat de zijkanten van de krassen licht reflecteren.

Kan een clay bar/kleibehandeling krassen verwijderen?

Een oppervlaktebehandeling met een clay bar verwijdert enkel overtollig vuil (zoals oa. boomsappen/hars en andere contaminaties) van het lakwerk dat niet te verwijderen is door de wagen te wassen. Een kleibehandeling verwijdert dus geen krassen.

Wat is een keramische coating en hoelang gaat deze mee?

Keramische coating, ook wel glascoating genoemd, vormt een extra harde toplaag over de bestaande laklaag van de wagen. Deze laag hecht zich vast aan de oppervlakte en houdt uw wagen niet alleen langer proper en glanzend, maar is bovendien ook krasbestendiger en extreem water- en vuilafstotend.

De gemiddelde levensduur van een coating heeft bij correct onderhoud een levensduur tot 3 jaar (afhankelijk van welk pakket), veel langer dan een traditionele wax! Echter varieert deze levensduur van wagen tot wagen. Enkele factoren die invloed kunnen hebben op de levensduur:

  • Op welke manier en hoe vaak wordt de wagen gewassen?
  • Wordt er dagelijks met de wagen gereden?
  • Staat de wagen altijd buiten of in een garage?

Voor correct onderhoud, zie onze handleiding voor correcte wastechnieken.

Verkoopt u ook onderhoudsproducten/autopoetsproducten?

Ja, bij ons kan je ook terecht voor kwaliteitsvolle autopoetsproducten. Binnenkort ook online beschikbaar via onze webshop.

Hoe kan ik mijn wagen het best zelf wassen?

Na een behandeling is het belangrijk de wagen op de juiste manier te onderhouden. Bekijk hier onze handleiding voor correcte wastechnieken.